Krullen wassen en drogen

U kent het vast wel: bij de kapper lijkt het een eitje om een krullenbos te drogen en een perfect kapsel te creeëren. Na de eerstvolgende keer wassen, lijkt het toch iets minder goed te gaan dan gedacht. Na het drogen van het haar lijkt het alsof er een bom is ontploft! Pluizige krullen die niet op hun plek willen blijven zitten. Hoe doet de kapper dat toch? Bruning Hairstyling legt u graag in een aantal stappen uit hoe u uw haar het beste kunt wassen en drogen.

Hoe was en droog ik mijn krullen?

  1. Kam het haar voorzichtig door.
  2. Was het haar met een verzorgende shampoo en wanneer het haar erg droog is, gebruik eventueel een conditioner. Kies voor een conditioner die het haar niet slap maakt, bijvoorbeeld een zuurspoeling (Alcina).
  3. Dep het haar voorzichtig droog. NIET te hard wrijven!
  4. Verdeel één pompje Curl Emulsie (Alcina) in  het haar. Maak een knedende beweging in de krullen.
  5. Verdeel één pompje Forming Gel (Alcina) in het haar. Maak een knedende beweging in de krullen.
  6. Droog het haar met een diffuser. De tempratuur van de föhn maakt bij het drogen van krullen niet uit. Goede producten berschermen het haar tegen de hitte van de föhn. Het is vooral belangrijk dat de föhn op het laagste volume staat. De föhn mag dus NIET blazen. Door het blazen van de fohn, blaast u de haarbundels van de krul (die geknipt zijn door middel van de curslsystechniek) uit elkaar waardoor het haar gaat pluizen.
  7. Droog het haar rustig zonder te schudden. Tip: hang voorover om de aanzet van het haar te drogen. Voor het drogen van de punten van het haar, houdt u uw hoofd gewoon recht.
  8. Pas als het haar helemaal droog is, kunt u extra volume maken aan de aanzet. Maak volume door een knedende beweging in het haar te maken.
  9. Werk de krullenbos af met verzorgende producten. Glanzpflege Creme (Alcina) heeft een verzorgende werking en werkt de licht pluizende oneffenheden weg die door het drogen zijn opgelopen. Glanz Wax (Alcina) zorgt ervoor dat de krullen wat extra stevigte krijgen. De Glanz Wax kunt u ook gebruiken in combinatie met de Forming Gel (Alcina) voor extra stevigte. Styling Spray (Alcina) is ook een prima product om een stevige krul te creeëren. Kies voor een stevige lak die niet plakt.

Laatste tip: Zorg ervoor dat er altijd volume wordt gezocht aan de aanzet zodat de punten bij elkaar blijven! Een bundel haar pluist minder en geeft meer glans.

Wilt u meer informatie over de producten, de techniek of wilt u het graag zelf ondervinden? Bel gerust of loop vrijblijvend even binnen! Bij ons is service geen afdeling, maar gaan wij er iedere dag voor.

Alcina

Bruning Hairstyling © 2017 Frontier Theme